Menu
Професор др Божидар Митровић

Професор др Божидар Митровић

Професор др Божидар Митро...

Србијански клуб: НОВИНАР

Србијански клуб: НОВИНАР

– Молим вас, да ли бисте ...

СВЕТИ САВА

СВЕТИ САВА

СВЕТИ САВА   Ко се...

Драган Марјановић: Србијанство и Косово

Драган Марјановић: Србијанство и Ко…

Како, гледано идејом срби...

ИЗЛАЗ ЈЕ У СУПРОТНОМ СМЕРУ – ПОУКА О СРБИЈАНСТВУ

ИЗЛАЗ ЈЕ У СУПРОТНОМ СМЕРУ – ПОУКА …

Појам „србијанство“ се ко...

Драган Марјановић: НЕ ВАЉА ДА КОСОВО ЧУВАМО ?! (ИЛИ – МОЋ СИМБОЛА)

Драган Марјановић: НЕ ВАЉА ДА КОСОВ…

Беше ли да је неко најављ...

Драган Марјановић: БОЖАНСКА ДИНАМИКА ТВАРИ ИЛИ ЕВОЛУЦИЈА

Драган Марјановић: БОЖАНСКА ДИНАМИК…

„И зато ће им Бог послати...

Ђорђе Ивковић: О ПОНОСУ И ЗАБЛУДИ

Ђорђе Ивковић: О ПОНОСУ И ЗАБЛУДИ

Иван Гундулић, вредан 5...

Радован Дамјановић : Срби су најстарији народ и лингвистика то доказује!

Радован Дамјановић : Срби су најста…

Гост емисије "Интервју" б...

Prev Next

Друштво (316)

Уснуо у Господу архимандрит Андреј, игуман манастира Свети Стефан у Сланацима

Данас, 7. августа 2020. године у 11 часова на манастирском гробљу у Сланцима, након монашког опело сахрањен је игумана Андреја.

Opširnije...

Владислав Ђорђевић: ПРЕЛАЗ ИЗ „ХОМОФОБИЈЕ” У „ХЕТEРОФОБИЈУ”

Реч „хомофобија” потиче од грчких речи „хомос” или „омос” (omós), која значи исти, једнак, заједнички и „фобос” или „фовос” (fóbos), која значи страх. Ту је „хомос” скраћеница за хомосексуалност – сексуалну наклоност ка истом полу. Дакле, хомофобија је став да је хомосексуалност психијатријска болест и социјално непожељна.

Opširnije...

Демант на текст са насловне стране новина "Српски телеграф", новинара Миљане Лесковац од 24.11.2016.

У "Српском телеграфу", издање за четвртак 24. новембар, 2016. године, објављен је разговор са мном, у ком су грубо изнете речи које у разговору са новинаром овог листа нити сам изговорио нити сам на било који начин својим изјавама утицао да моје речи буду овако погрешно и злонамерно у јавност изнете.

Opširnije...

Миша Матић: Озбиљне ствари и дно

Како је велики Господ! Од почетка ме држи на дну. И молим Му се да ме ту одржи до времена кончине. Крстише ме као мало дете, да не израстем у антихриста, а они које не крстише исмеваше ме као нешто назадно и заостало, као неког ко верује у приче из давнина и противи се њиховом прогресу, њиховој партији, њиховим празницима… Кад су ме у време детињства водили на славу код родбине добијао сам и неоправдане изостанке, увреде и грдњу од учитељице. Није било лако.

Opširnije...

Владислав Ђорђевић: ДИВНИ САВЕТИ ЗА ДЕВОЈКЕ

Младе девојке имају ту срећу да живе у времену када су окружене књигама које им пружају дивне савете. Тако је нпр. бестселер ауторка Карен Салмансон (Karen Salmansohn) објавила књигу за девојке „Како дресирати мушкарца: како да за 21 дан или мање натерате свог човека да се пристојно понаша користећи тајне професионалних тренера паса” (How to Make Your Man Behave in 21 Days or Less Using the Secrets of Professional Dog Trainers, 1994). Књига је изузетне научне и педагошке вредности, па је преведна код нас 2002. По овој саветодавки, девојке треба да младиће дресирају као псе. То је одличан савет за све девојке које желе да остану саме. Топло је препоручујем.

Opširnije...

Ђорђе Ивковић: УДБА КАО СУДБА

Објаснили на "Данас" кроз прекаљено перо Светислава Басаре како се треба борити против растућег терора у Европи. И дабоме, спасоносна антитерористичка модла пронађена је у систему ОНО и ДСЗ СФРЈ, са ударном песницом на челу познатијом као УДБА. Објаснио Басара:

Opširnije...

Владислав Ђорђевић: ДА ЛИ ЈЕ ХРИШЋАНСТВО ПАТРИФОКАЛНА ИЛИ МАТРИФОКАЛНА РЕЛИГИЈА?

Патрифокалне религије су религије усмерене на мушкарцe, а матифокaлне религије су усмерене на женe. Да ли је хришћанство патрифокална или матрифокална религија? Покушајући да се дâ одговор на то питање добро је поставити неке критериујуме. Неки од њих су: уметничко изражавање, култ Богородице, пол свештеника, ношење браде и распрострањеност монаштва. Корисно је знати и то да је хришћанство подељено на православље, католицизам и протестантизам.

Opširnije...
Pretplatite se na RSS feed
Irish bookie Coral cbetting.co.uk location at United Kingdom

Категорије

Линкови

Локалне вести

Алати

О нама

Пратите нас

List with onlain bookmakersGBETTING