Menu
Професор др Божидар Митровић

Професор др Божидар Митровић

Професор др Божидар Митро...

Србијански клуб: НОВИНАР

Србијански клуб: НОВИНАР

– Молим вас, да ли бисте ...

СВЕТИ САВА

СВЕТИ САВА

СВЕТИ САВА   Ко се...

Драган Марјановић: Србијанство и Косово

Драган Марјановић: Србијанство и Ко…

Како, гледано идејом срби...

ИЗЛАЗ ЈЕ У СУПРОТНОМ СМЕРУ – ПОУКА О СРБИЈАНСТВУ

ИЗЛАЗ ЈЕ У СУПРОТНОМ СМЕРУ – ПОУКА …

Појам „србијанство“ се ко...

Драган Марјановић: НЕ ВАЉА ДА КОСОВО ЧУВАМО ?! (ИЛИ – МОЋ СИМБОЛА)

Драган Марјановић: НЕ ВАЉА ДА КОСОВ…

Беше ли да је неко најављ...

Драган Марјановић: БОЖАНСКА ДИНАМИКА ТВАРИ ИЛИ ЕВОЛУЦИЈА

Драган Марјановић: БОЖАНСКА ДИНАМИК…

„И зато ће им Бог послати...

Ђорђе Ивковић: О ПОНОСУ И ЗАБЛУДИ

Ђорђе Ивковић: О ПОНОСУ И ЗАБЛУДИ

Иван Гундулић, вредан 5...

Радован Дамјановић : Срби су најстарији народ и лингвистика то доказује!

Радован Дамјановић : Срби су најста…

Гост емисије "Интервју" б...

Ђорђе Ивковић: КАКО УСПЕТИ У СРБИЈИ?

Ђорђе Ивковић: КАКО УСПЕТИ У СРБИЈИ…

Времена су уистину тешка,...

Prev Next

Нација србског народа у држави Србији

Нација србског народа у држави Србији

Одговор на питање има ли србске нације у Држави Србији и која је то нација србског народа у држави Србији, је лак свима онима који носе наслеђе оних, који су стварали србску државност и нацију србског народа у држави Србији.

Одговор на питање има ли србске нације у Држави Србији и која је то нација србског народа у држави Србији, је лак свима онима који носе наслеђе оних, који су стварали србску државност и нацију србског народа у држави Србији.

Србији поново треба идеолошко-политички и културно-духовни, а пре свега национално освешћен покрет прекинут далеке 1903 године. Није битно ко ће га водити, нек га води најбољи. Само има ли нације у Србији, да би тај покрет био национални. Ако је држава обавезан атрибут једне нације (народа није или врло ретко), aко су Срби у држави Америци Американци, Срби у држави Црној гори Црногорци, Срби у држави Македонији Македонци, да неки Срби нажалост у некој држави Војводини стварају Војвођанску нацију, како се зове србска нација у држави Србији? Нација србског народа у држави Србији око које ћемо се окупљати.

Некада је Србски народ у великом националном освешћењу и одушевљењу, жело да створе ту србску нацију, али му се није дало 1918. Много би нас више било да смо се као народ национално уздигли и еманциповали и створили ту нацију. Можда не би ни било побројаних измишљених нација у србском народу, понајвише србске анти-србске југословенске нације („друге Србије“), везане за државу Југославију. Само да је било више храбрости, мање индивидуалности, мање самољубља, више вере.

А певало се о тој нацији „Краљ Милане прими наске у редове ..........“, свуда где је србски народ живео. И многи су српски очеви давали реч да ће дати своје кћери првом ......... који крочи на њихову земљу, и припоји је држави Србији, свуда где је србски народ живео ... Одрекосмо је се и настрадасмо. Не схвати смо.

Данас када држава Србија није држава србског народа, нема србске државности, нема србске нације, понајмање србског национализма, шта нам је чинити, одакле кренути.

Најпре треба гласно изговорити све истине, ма колико оне болеле. Затим обновити саму идеју о србској државности, која се изгубила. Обнављајући идеју о постојању србске државности обнављати србску државност и државу Србију.

Напослетку вођени нашим светим духом, небеским Србством које нас спаја, издигнути се изнад наше индивидуалности и прогласити нацију, које смо се некад одрекли и због тог настрадали.

Освешћени решивши највећу србску земаљску загонетку, србски Гордијев чвор, ослободивши се највеће србске клетве "не дај Боже да се Срби сложе", подредивши наше индивидуалне вредности старој нацији и држави Србији, лако ћемо видети одговре свих наших проблема.

Само и даље остаје питање има ли србске нације у Држави Србији и која је то нација србског народа у држави Србији? Сами одговорите.

 

 

Poslednji put izmenjenoпонедељак, 27 јануар 2014 18:29
nazad na vrh
Irish bookie Coral cbetting.co.uk location at United Kingdom

Категорије

Линкови

Локалне вести

Алати

О нама

Пратите нас

List with onlain bookmakersGBETTING