Menu
Професор др Божидар Митровић

Професор др Божидар Митровић

Професор др Божидар Митро...

Србијански клуб: НОВИНАР

Србијански клуб: НОВИНАР

– Молим вас, да ли бисте ...

СВЕТИ САВА

СВЕТИ САВА

СВЕТИ САВА   Ко се...

Драган Марјановић: Србијанство и Косово

Драган Марјановић: Србијанство и Ко…

Како, гледано идејом срби...

ИЗЛАЗ ЈЕ У СУПРОТНОМ СМЕРУ – ПОУКА О СРБИЈАНСТВУ

ИЗЛАЗ ЈЕ У СУПРОТНОМ СМЕРУ – ПОУКА …

Појам „србијанство“ се ко...

Драган Марјановић: НЕ ВАЉА ДА КОСОВО ЧУВАМО ?! (ИЛИ – МОЋ СИМБОЛА)

Драган Марјановић: НЕ ВАЉА ДА КОСОВ…

Беше ли да је неко најављ...

Драган Марјановић: БОЖАНСКА ДИНАМИКА ТВАРИ ИЛИ ЕВОЛУЦИЈА

Драган Марјановић: БОЖАНСКА ДИНАМИК…

„И зато ће им Бог послати...

Ђорђе Ивковић: О ПОНОСУ И ЗАБЛУДИ

Ђорђе Ивковић: О ПОНОСУ И ЗАБЛУДИ

Иван Гундулић, вредан 5...

Радован Дамјановић : Срби су најстарији народ и лингвистика то доказује!

Радован Дамјановић : Срби су најста…

Гост емисије "Интервју" б...

Ђорђе Ивковић: КАКО УСПЕТИ У СРБИЈИ?

Ђорђе Ивковић: КАКО УСПЕТИ У СРБИЈИ…

Времена су уистину тешка,...

Prev Next

Откривен универзални лек који ће уништавати све врсте рака

Откривен универзални лек који ће уништавати све врсте рака
Након готово седамдесет година покушаја проналаска ефикасног лека против рака, након скупих и нехуманих грешака попут хемотерапије и зрачења које су у болну смрт терале на стотине милиона оболелих од рака и леукемије, научници са Медицинског факултета Станфорд су открили универзални лек који ће уништавати све врсте рака уз помоћ јединствене вакцине.

20.03.2014. у часопису Proceedings of the National Academy of Sciences, објављен је научни рад који би могао означити прекретницу у борби против највећих канцерогених обољења, од којих сваке године умире све више људи.

Проф. др. Irving Weissman, заслужан за откривање вакцине против свих врста рака.

Станфордски тим, на челу с професором Irvingom Weissmanom је открио како готово све врсте рака користе протеин ЦД47 с којим збуњују имуни систем домаћина, наиме овај протеин омогућава туморима и метастазама да се слободно шире по телу без да их нападају Т лимфоцити – који прождиру и растварају све стране ћелије у нашем телу.

Другим речима тумори стварају оригиналну мимикрију, те с хемијском поруком у облику ЦД47 стопирају жељу за нормалним радом Т лимфоцита, након тога канцерогене ћелије дивљају и необуздано расту, што на крају доводи до исцрпљивања тела домаћина и његове смрти.

Невероватно је да је Weissmanovтим открио протеин ЦД47 пре пуних десет година, иако је стварање блокатора за ЦД47 релативно једноставна ствар, тек ове године смо добили студију у којој је представљен невероватан учинак анти-ЦД47, тачније материје која је у опитним животињама, уз рад Т лимфоцита, омогућавала уништавање канцерогених ћелија у рекордном року, и то након само пар третмана с инекцијама у којима се налази овај револуционарни лек.

Прво је Weissmanovтим сматрао како је анти-ЦД47 успешан у уништавању само ћелија леукемије и лимфома, али ускоро су открили како све врсте рака имају исти начин збуњивања Т лимфоцита.

Осим тога Станфордски тим је сазнао још једну невероватну чињеницу, наиме све здраве ћелије у људском телу имају одређене количине протеина ЦД47, оне на тај начин лимфоцитима шаљу поруку како припадају телу домаћина. Канцерогене ћелије имају пуно више овог протеина него здаве људске ћелије, та чињеница је невероватна, јер су сви облици рака, лимфома и леукемије успели насамарити наша тела, уверавајући властити имуни систем како се ради о нормалним и здравим ћелијама које треба бранити и чувати, а не прождирати и уништавати.

Weissmanје установио како се након само једне једине инекције с анти-ЦД47 тумори у лабораторијским мишевима смањују, а након третмана сви мишеви које је вакцина против канцерогених обољења су остали здрави и четири месеца након третмана, тачније до објаве студије.

Једини неуспех овог истраживања је случај једног миша у контролној скупини од десет мишева с лимфомом, коме рак није у потпуности нестао, код свих осталих врста рака вакцина је деловала с потпуним успехом.

Сви мишеви су били инфицирани с људским облицима рака, а Weissmanovтим се потрудио пронаћи све могуће познате врсте канцерогених ћелија.

Након детаљних истраживања Weissmanје изјавио следеће:

Показали смо како је на туморима, који чак и нису нестали након примарних третмана, имуни систем наставио деловати, наиме једном када смо уклонили хемијску мимикрију канцерогених ћелија, Т лимфоцити су брзо научили како требају уништавати све што личи на ту врсту рака, имуни систем је брзо и ефикасно уништавао метастазе, спречавао је даљи раст тумора, те је наставио с нормалним радом против канцерогених ћелија иако им више нисмо давали додатне инекције с анти-ЦД47.

Ћелије имуног система имају кратак животни век, научници су остали зачуђени пошто су након давања вакцине против рака, настајале нове ћелије које су нападале рак. Та невероватна могућност учења тијела да наставе реаговати против рака након давања вакцине је највеће откриће Weissmanovogтима. На такав начин имуни систем стопира поновно појављивање рака.

Коришћење анти-ЦД47 у исто време с хемотерапијом би могло бити контрапродуктивно, пошто хемотерапијски стрес узрокује стварање још више ЦД47, дакле имуни систем би добијао још више сигнала да остави канцерогене ћелије на миру.

Weissmanovтим је добио 20 милиона долара за клиничко испитивање вакцине на људима, прелиминарна клиничка испитивања би се требала обавити у Калифорнији током ове године, након тога ће уследити ново истраживање, од чијих резултата ће зависити када ће универзална вакцина против рака постати доступна широм света и за коју цену.

(Магазин)

Poslednji put izmenjenoсреда, 16 април 2014 21:28
nazad na vrh
Irish bookie Coral cbetting.co.uk location at United Kingdom

Категорије

Линкови

Локалне вести

Алати

О нама

Пратите нас

List with onlain bookmakersGBETTING