Menu
Професор др Божидар Митровић

Професор др Божидар Митровић

Професор др Божидар Митро...

Србијански клуб: НОВИНАР

Србијански клуб: НОВИНАР

– Молим вас, да ли бисте ...

СВЕТИ САВА

СВЕТИ САВА

СВЕТИ САВА   Ко се...

Драган Марјановић: Србијанство и Косово

Драган Марјановић: Србијанство и Ко…

Како, гледано идејом срби...

ИЗЛАЗ ЈЕ У СУПРОТНОМ СМЕРУ – ПОУКА О СРБИЈАНСТВУ

ИЗЛАЗ ЈЕ У СУПРОТНОМ СМЕРУ – ПОУКА …

Појам „србијанство“ се ко...

Драган Марјановић: НЕ ВАЉА ДА КОСОВО ЧУВАМО ?! (ИЛИ – МОЋ СИМБОЛА)

Драган Марјановић: НЕ ВАЉА ДА КОСОВ…

Беше ли да је неко најављ...

Драган Марјановић: БОЖАНСКА ДИНАМИКА ТВАРИ ИЛИ ЕВОЛУЦИЈА

Драган Марјановић: БОЖАНСКА ДИНАМИК…

„И зато ће им Бог послати...

Ђорђе Ивковић: О ПОНОСУ И ЗАБЛУДИ

Ђорђе Ивковић: О ПОНОСУ И ЗАБЛУДИ

Иван Гундулић, вредан 5...

Радован Дамјановић : Срби су најстарији народ и лингвистика то доказује!

Радован Дамјановић : Срби су најста…

Гост емисије "Интервју" б...

Ђорђе Ивковић: КАКО УСПЕТИ У СРБИЈИ?

Ђорђе Ивковић: КАКО УСПЕТИ У СРБИЈИ…

Времена су уистину тешка,...

Prev Next

Демант на текст са насловне стране новина "Српски телеграф", новинара Миљане Лесковац од 24.11.2016.

Демант на текст са насловне стране новина "Српски телеграф", новинара Миљане Лесковац од 24.11.2016.

У "Српском телеграфу", издање за четвртак 24. новембар, 2016. године, објављен је разговор са мном, у ком су грубо изнете речи које у разговору са новинаром овог листа нити сам изговорио нити сам на било који начин својим изјавама утицао да моје речи буду овако погрешно и злонамерно у јавност изнете.

Дан након мог разговора са новинарком, која ми се представила као Миљана Лесковац, на моје запрепашћење, на насловној страни Ваших новина освануо је наслов "Проклетства Грачанице" препун злоупотреба и сијасет тешких неистина.

Ради исправке, монтираног и очигледно злонамерног, извештавања Ваших новина, принуђен сам да у овом демантију обелоданим истинити садржај телефонског разговора са новинарком „Srpskog Telegrafa“ , којег сам обавио, тог 23.11.2016. године, са новинарком, која ми се је представила као Миљана Лесковац, да би одмах сутрадан освануо наслов на насловној страни Вашег листа „Проклетства Грачанице“ препун злоупотреба и тешких неистина.

Новинарка је прво приупитала да ли је оно на „Јутјубу“ наш видео који говори о неким људима који су пострадали у вези Грачанице.

Одговорио сам да јесте наш, али да је образложено много пута до сада да није смисао у помињању било чијих имена, већ да је свака опомена упућена целом народу (од патријарха па до последњег Србина).

После испресецаних брзих површних подпитања новинарка је, да је хтела, могла чути и објавити следеће о страдањима који се повезују са 30-огодишњим скрнављењима Грачанице:

Прво: два директора проклете бране „Ровни“ су умрла од рака (а како посведочи последњи директор Марковић, који је, иначе, и сам веома болестан, једино не знамо да ли се због болести и повукао недавно са места директора бране „Ровни“- да је прошле године умро и председник Надзорног Одбора бране Ровни (не рече име), а, такође, овде можемо поменути и покојног директора водовода у Ваљеву који је био велики заговорник погубно штетне бране „Ровни“) а који је, зачуђујуће, умро на дан Светог владике Николаја који је Грачаницу ову називао Светом Гором и благословио дозидати јој куполу 1930.г.;

Друго: од оних који су копали (скрнавили) гробове код Грачанице један се самоубио још у самом почетку скрнављења Грачанице, остала слична искушења не желим помињати да непдсећам на болна искушења икога;

Треће: како смо начули и радник који је довезао багер фирме „Инграпомни“ за рушење Грачаничких конака и звоника (фирме коју су, занимљиво, заједно основали покојни директор бране Ровни и садашњи власник, а која увек врши све „нелагодне“ послове на бране Ровни кад нико други неће ) као један од најбољих радника те фирме погинуо је нешто касније, верујемо, као опомена и фирми и свима нама који ћутасмо на све ово скрнављење Светиње;

Четврто: изјавио сам да смо чули, да се сам багериста добро угрувао после рушења конака на ремонту багера у истој фирми, као и да је имао и нека друга искушења, али нико не рече да је „багериста погинуо“,  како све пише у овом, очигледно, политичко-полицијски иницираном и инструисаном тексту који има за циљ да ми се, могуће, натоваре тужбе изманипулисаног народа, очигледно, а све како би се спречиле даље Литије центром Београда које полазе испред Владе РС и иду београдским улицама сваке суботе од 15:00 часова и које су апсолутно медијски игнорисане од старта, тј. још од 09.марта 2016.г. (За непрестане Литије Београдом сам нарочито молио да их поменете, ни не слутећи да ће овај мој кратки разговор са новинарком завршити на насловној страни.)

Пето: на питање о погинулом полицајцу на обилазном мосту око бране Ровни, рекох да имена ничија не помињу, већ да о свему пишу као о опомени целом народу који ово све допустисмо, а потврдих и да тај полицајац јесте био функционер интервентне полиције у Ваљеву али који није из своје канцеларије излазио на хапшења верника код Грачанице.

Шесто: на питање новинарке о томе да ли је неко овде „бацио проклетства“, рекох да се ту ништа не „баца“ већ да је уништавање Светиње Божије проклетство само по себи и оних који су учествовали и свих оних који нису спречили.

Седмо: на питање да ли је проклетство сустигло и Душана Михаиловића, рекох да видно није, нисам чуо, али и да је он први кривац међу кривцима из власти али и да је одговорност и на целом незаинтересованом народу који је ово допустио.

Тачно је да су најодговорније личности из власти, и али је крив и сам народ који је такве власти заслужио и све ово им допустио да учине баш у нашем покољењу од свих ових бројних Грачаничких векова… Дакле, почев од Душана Михаиловића, бившег министра полиције, који је са својим антихришћанским масонима осмислио ову брану Ровни а коме су се касније здушно придружиле у остваривању овог пројекта буквално све политичке структуре власти од тада до данас, дакле, и комунисти, и социјалисти, и демократе, и либерали, и патриоте- буквално сви… Јер нема политичара иоле познатог у Србији а да му нисмо лично у руке уручили све детаље о величини Светости Чудотворне немањићке Грачанице која је, по живом народном предању из 12. века као и оближњи манастири Пустиња и Јовања које градише „три брата Немањића“ (а не из 15.в. како су лагали археолози Завода заштите споменика које је и финансирала сама брана „Ровни“ само да што више оскрнаве Грачаницу)… Затим, уз петицију властима 33.174 потписника народа, делисмо им и све бројне научне студије доктора хидрогеологије са Рударско Геолошког Факултета о погубним последицама бране Ровни - све од трајног загађења капиталних подземних резерви изворских вода којима Ваљево обилује… преко опасности од земљотреса ове епицентрално опасне зоне и чињенице о немогућности евакуације Ваљева и десетина хиљада равничарског становништва низводно (а притом се зна да по прорачуну Енергопројекта из 1988.г. не постоји могућност евакуације Ваљева а вода достиже до 15 метара!!!)… па до спречавања вентилације Ваљева клисуром Јабланице којом је од памтивека Ваљеву (које је, иначе, сада међу најзагађенијим градовима Србије а да, притом, Ваљево нема загађиваче типа Рударског басена Бор, нити Петрохемије Панчево) пристизао једини стални ветар за запада тзв. у метереологији познатије као: „Болоњска струја ветрова“…

Нешто од ових погубних последица бране „Ровни“ поменуо сам новинарки наводно „Srpskog“ Telegrafa и нагласио да је још и најважније од свега да помене протестне Православне Литије центром Београда које, иако од свих медија игнорисане, ипак још од 09. марта 2016.г. непрестано иду улицама Београда сваке суботе. Као и чињеницу да је само дан раније преко 200 верног народа прославило Славу Грачанице Светог Архангела Михаила на обали поред потопљене Светиње.

Питам се- зар тако значајне информације нису биле прикладне за текст који је постављен на саму насловну страну вашег листа?!

-На крају сам изричито додао да ни у ком случају не помиње ичија имена јер су то опомене за цео народ, као што сам уосталом и много пута раније наводио (а за шта поседујем и материјалне доказе), и то, увек уз придодавање речи Господа Исуса Христоса: „Или они осамнаест што на њих паде кула Силоамска и поби их, мислите ли да су они најкривљи били од свију Јерусалимљана? Не, кажем вам, него ако се не покајете, сви ћете тако изгинути.“

Уместо мојих одговора на питања новинарке Миљане Лесковац, која ме је и звала телефоном, па још потписа и колегиницу Ану Вушовић Марковић, до читаоца су стигле злонамерно конструисане информације које нисам ни изрекао:

Прво: да су криви само они који су пострадали (наведе, чак и иницијале и занимања пострадалих!);

Друго: да је и багериста умро (што нити је тачно, нити сам ја изјавио да је тако);

Треће: да је брана „Ровни“ нешто идеално корисно а да је „само“ мистични проблем са манастиром Грачаницом који је ионако „СПЦ благословила“ (иако у Светим Канонима Цркве пише да је једном посвећено и освештано Свето Место Цркве - Божије и ничије више!);

Четврто: да целокупан проблем са антинародном штетном браном Ровни своди се на лично пострадале због Грачанице, уз измишљен прскос  и зле жеље које ми се приписују уз помињање речи „проклетства“, и наводи се на помисао као да је бесмислена свака даља борба, иако се нашим непрестаним протестим Литијама пуних 9.  Месеци истрајава улицама Београда, што, изгледа, и није ништа друго до намера уредништва „Srpskog Telegrafa“ да искривљујући слику о пострадалима, уз моју наглашену озлојеђеност, изманипулише народом и нахушка га на мене као организатора непрестаних, рекао бих- Историјских Православних Литија центром Београда;

Пето: да нема назад са пројектом погубне бране Ровни (а притом се зна и научно је образложено да је она корисна само за заштиту од поплава, а ако ли ће томе служити - мора бити празна да би примила поплавни талас, даље, могу се и манастир, и изворске воде, заштитити мањом контра браном а чије идејно решење већ постоји (занемарено) у самом пројекту „Ровни“, такође, може се и редефинисати пуњење ове опасне и штетне бране до безбедне и нештетне коте манастира Грачанице - све се може кад се хоће, а нарочито када се за свакакве глупости има пара и кредита, тако да овде, ипак, отворено богоборство игра главну улогу.)

Оно што од свега што сам изрекао, ни једним словом не испаде из пера поменуте новинарке и јесте то што упућује на злонамерно информисање Ваших новина. Јер, наравно, не испаде ни реч о непрестаним протестним Православним Литијама улицама Београда које се одржавају сваке суботе (од Владе РС у 15:00 часова) а за које сам је нарочито молио да помене у свом тексту, Литијама које сви медији ове окупиране земље савршено игноришу, Литијама које су и за спас Грачанице, али и против расрбљивања и распродаје Србије, против сједињавања СПЦ са Ватиканом које је у завршној екуменској фази, против лажи у медијима, против лажи комплетне издајничке политичке сцене Србије. Наравно, ни не поменуше болну им посведочену чињеницу да је преко 200 православних верника, у понедељак, прославило Аранђеловдан на обали Грачанице - што сведочи о великој вери народној и заблуди безбожника да ће се „народ разићи када не буде очима могао видети потопљену Светињу Божију".

Како до писања овог деманта на објављени текст пун злонамерних изјава које нисам изговорио, не могох на телефон добити поменуту новинарку, (пребацише ме са централе на линију друштвене рублике листа, а потом се нико не јављаше?!) захтевам од Вас да објавите овај демант на објављене неистине, које нанеше велике штете нашој борби за Истину улицама Београда о уништавању Светиња и угрожавању здравља и безбедности народа браном „Ровни“, а и због, након свега, моје оправдане сумње у добронамерност Ваших новина, како у тренутку узимања изјава тако и надаље, обавештавам Вас, да ћу исти разаслати и по другим медијима.

У Београду, 28.11.2016.

Монах-немонах  Антоније Давидовић

Poslednji put izmenjenoпетак, 09 децембар 2016 08:56
nazad na vrh
Irish bookie Coral cbetting.co.uk location at United Kingdom

Категорије

Линкови

Локалне вести

Алати

О нама

Пратите нас

List with onlain bookmakersGBETTING