Menu
Професор др Божидар Митровић

Професор др Божидар Митровић

Професор др Божидар Митро...

Србијански клуб: НОВИНАР

Србијански клуб: НОВИНАР

– Молим вас, да ли бисте ...

СВЕТИ САВА

СВЕТИ САВА

СВЕТИ САВА   Ко се...

Драган Марјановић: Србијанство и Косово

Драган Марјановић: Србијанство и Ко…

Како, гледано идејом срби...

ИЗЛАЗ ЈЕ У СУПРОТНОМ СМЕРУ – ПОУКА О СРБИЈАНСТВУ

ИЗЛАЗ ЈЕ У СУПРОТНОМ СМЕРУ – ПОУКА …

Појам „србијанство“ се ко...

Драган Марјановић: НЕ ВАЉА ДА КОСОВО ЧУВАМО ?! (ИЛИ – МОЋ СИМБОЛА)

Драган Марјановић: НЕ ВАЉА ДА КОСОВ…

Беше ли да је неко најављ...

Драган Марјановић: БОЖАНСКА ДИНАМИКА ТВАРИ ИЛИ ЕВОЛУЦИЈА

Драган Марјановић: БОЖАНСКА ДИНАМИК…

„И зато ће им Бог послати...

Ђорђе Ивковић: О ПОНОСУ И ЗАБЛУДИ

Ђорђе Ивковић: О ПОНОСУ И ЗАБЛУДИ

Иван Гундулић, вредан 5...

Радован Дамјановић : Срби су најстарији народ и лингвистика то доказује!

Радован Дамјановић : Срби су најста…

Гост емисије "Интервју" б...

Ђорђе Ивковић: КАКО УСПЕТИ У СРБИЈИ?

Ђорђе Ивковић: КАКО УСПЕТИ У СРБИЈИ…

Времена су уистину тешка,...

Prev Next

Зашто су све странке у служби крупног мултинационалног капитала

Зашто су све странке у служби крупног мултинационалног капитала

 План светских моћника да се становништво планете смањи на милијарду иде преко наметнутог сиромаштва

 

Неће бити боље. На сцени је програм насилног и убрзаног сиромашења целог становништва на земљи. Идеја светских моћника – жеље веће од потреба, потребе веће од могућности – нашла је начин како да се реализује: с једне стране то је систематско и свестрано подстицање сваковрсних жеља код људи, а с друге стране перманентно смањивање могућности држава диригованим политичким средствима. Тако се дошло до ситуације да је већ немогуће ни елементарне потребе задовољити. Државе и ,,демократија'' опстају само захваљујући новцу владара света.

Жеља за такозваним ,,нормалним животом'', као животом у коме се ,,све одмаштано лако материјализује'' је програм који се психолошким деловањем проширио у главама већине. Зато бављење политиком више не подразумева умеће успостављања баланса између снажења саме државе и подизања квалитета живота становништва, него вештина додворавања народу обећањима о испуњењу жеља, како би се добио глас на изборима. Активност странака тако постаје нови својеврсни маркетинг, што додатно пасивизира и тотално дезоријентише људе. Тако трка у сиромашењу постаје све бесомучнија.

У таквим условима, сваки политичар који у некој земљи ступи на власт после спроведених избора, не може да мења наметнуте политичке токове. Услови постоје и он мора да их испоштује. Бити другачији – то је изван сервиране логике, то је самоубилачка смелост. Tаква лудорија, дакле, отпада. Наметнути темпо се мора пратити по цену сопственог колапса.

Међутим, онај ко диктира и дозира темпо, далеко је од сваке помисли да трку олабави. Напротив, услови се само пооштравају, јер генерални циљ није мислити о људима, него супротно – свести целу популацију на ,,златну милијарду'' или можда чак и мање људи, а начин да се то оствари је – повећање сиромаштва. Тако критеријум за опстанак у тој златној милијарди - имати довољно пара да утекнеш од сиромашних, осуђених на одумирање - постаје императив сваком појединцу и почиње да брише све друге обзире. У оваквим условима државе потпуно мењају своју улогу. Оне засад још личе на оне организације које штите свој народ, али оне више то нису; оне су само начин да олигархија побегне од сиромаштва у које ће народ неминовно пасти.

Непрестано наметано, дириговано сиромаштво, притискајући људе свакодневно, утиче да човек нема времена да се побрине за другога. Други више није твој ближњи, него употребни предмет, средство. На овакав начин, сваки покушај људског организовања губи здрав основ и доводи се у питање. У овим условима када индивидуализам царује, стварање било које заједнице је много тежак посао. При свему томе усађена нам је свима и нереална нада о изненадном успеху, уз помоћ кладионица, игара на срећу, надања да ће нам наш осредњи таленат отворити врата успона, славе и богатства, дакле, преко мере смо окупирани оним што у човеку срозава радну способност и предузимљив дух. Све то изазива велику апатију и обамрлост. Жива је још само политика и естрада (игара увек мора бити), дакле само оно где се врте паре, што обећава да се преко њега може утећи из опасне зоне погубног сиромаштва.

Србија је само део, можда уводни део свеопштег плана. Нису од тога поштеђени ни други, али они то засад мање осећају или још нису дошли на ред. Моћници вероватно сматрају да је боље је да се Србија, која је увек мало непредвидива, међу првима елиминише.

Међутим, ако и нема намере код главних креатора да буде боље, то не значи да је то и немогуће, само би ипак требало да се догоди чудо, да се у главама људи догоди неки велики преокрет. Као и увек и сада је то борба за стадо између правих пастира и сваковрсних грабљиваца.

Д.Б.Лазар

 

Poslednji put izmenjenoпонедељак, 27 јануар 2014 18:54
nazad na vrh
Irish bookie Coral cbetting.co.uk location at United Kingdom

Категорије

Линкови

Локалне вести

Алати

О нама

Пратите нас

List with onlain bookmakersGBETTING