Menu
Србијански клуб: НОВИНАР

Србијански клуб: НОВИНАР

– Молим вас, да ли бисте ...

СВЕТИ САВА

СВЕТИ САВА

СВЕТИ САВА   Ко се...

Драган Марјановић: Србијанство и Косово

Драган Марјановић: Србијанство и Ко…

Како, гледано идејом срби...

ИЗЛАЗ ЈЕ У СУПРОТНОМ СМЕРУ – ПОУКА О СРБИЈАНСТВУ

ИЗЛАЗ ЈЕ У СУПРОТНОМ СМЕРУ – ПОУКА …

Појам „србијанство“ се ко...

Драган Марјановић: НЕ ВАЉА ДА КОСОВО ЧУВАМО ?! (ИЛИ – МОЋ СИМБОЛА)

Драган Марјановић: НЕ ВАЉА ДА КОСОВ…

Беше ли да је неко најављ...

Драган Марјановић: БОЖАНСКА ДИНАМИКА ТВАРИ ИЛИ ЕВОЛУЦИЈА

Драган Марјановић: БОЖАНСКА ДИНАМИК…

„И зато ће им Бог послати...

Ђорђе Ивковић: О ПОНОСУ И ЗАБЛУДИ

Ђорђе Ивковић: О ПОНОСУ И ЗАБЛУДИ

Иван Гундулић, вредан 5...

Радован Дамјановић : Срби су најстарији народ и лингвистика то доказује!

Радован Дамјановић : Срби су најста…

Гост емисије "Интервју" б...

Ђорђе Ивковић: КАКО УСПЕТИ У СРБИЈИ?

Ђорђе Ивковић: КАКО УСПЕТИ У СРБИЈИ…

Времена су уистину тешка,...

666

666

Чудан, али врло јасан зна...

Prev Next

Србијански глас - Članci poređani po datumu: август 2016

Весна Веизовић: Жртвени јарац

Бројни злочини почињени над Србима остаће вероватно заувек нерасветљени. За убиства Срба у српским земљама под окупацијом нико неће одговарати, нити се ико сем породица жртава, које су углавном немоћне, интересује да се пронађу и казне кривци. Те жртве се помену у медијима када је то неком од политичара потребно, на њима се прикупљају предизборни поени, гради имиџ националног политиканта или се њима служе као дипломатским колачима када треба издејствовати, углавном, неку личну корист.

Opširnije...

ДРУГА СРБИЈА ПРОТИВ ИСТИНЕ О СРБИЈИ (1)

КРИТИКА СВОГ НАРОДА – ИЗМЕЂУ РОДОЉУБЉА И ДРУГОСРБИЈАНСТВА

Другосрбијанци не бирају средства за преваспитавање заосталих Срба, који неће у ЕУ, више воле Русију него Запад и стално пркосе очевидностима светске конфигурације моћи. У борби против тврдоглавих Срба, другосрбијанци се често замарају. Да би освежили посустале редове својих пропагандиста, понекад траже нова лица. Рецимо, турбо-фолкерку Јелену Карлеушу су „усвојили“ пре неку годину, као би бранила ЛГБТ „бракове“ и сличне „вредноте“. Подухват им није успео: Карлеуша није Цеца.

Opširnije...

НА ПРЕЛОМУ

Пре свега када говоримо о орјентацији једног народа, мислимо пре свега на духовно-културну орјентацију, а не политичку и економску. Јер човек који није постао робот – већ је још ЛИЧНОСТ – и народ који се није претворио у безобличну гомилу реагује првенствено на све проблеме духовно, па тек онда политички и економски.

Opširnije...

Драгослав Бокан: ЛАЖНА СКРОМНОСТ

Сећам се (не баш најпрецизније, али се сећам) класичне књиге Диогена Лаертија о чувеним философима антике. У једном од поглавља бави се неким "киником" који је, сав поносан (због своје "скромности"), носио хаљине пуне рупа. 
И ту мудри Лаертије каже да толике рупе савршено показују - кад се погледа кроз њих - сву празнину овог философа, његову помпезну охолост и незајажљиву сујету.

Opširnije...

Биљана Ненковић: Сама себи "отворила" радно место!

Емина Вујовић, из села Пајсијевић, код Крагујевца, дуго је чекала на радно место економског техничара. Након 10 година одлучила је да се запосли на земљина којој и живи. Са супругом и децом је пре две године, на парцели својих родитеља, засадила боровнице и тако себи обезбедила посао на селу, иако је одрасла у стану.

Opširnije...

КАКО ПРОДАТИ НИШТА И ЗАРАДИТИ – ХИЉАДЕ МИЛИЈАРДИ ДОЛАРА

Многи банкарски и економски експерти, а посебно политичари баратају данас појмовима коо што су: куповна моћ, потрошачка корпа, инфлација, хиперинфлација, девалвација, каматна стопа, затезна камата, презадуженост, дужничко ропство, ануитети, репрограм дуга, ММФ, Париски и Лондонски Клуб, Светска банка, ИДА програми, донације, инвестиције, клизни курс, девизне резерве итд.

Opširnije...

Владислав Ђорђевић: МЛАДИЋИ И СЕКС

Младићи имају много већу потребу за сексом него девојке. Разлога за то је много, али је примарни ендокринолоши. У телу младића има им до 20 пута више хормона тестостерона, примарног подстрекача на сексуално понашање.

Opširnije...

ДУХОВНИ ПРЕОБРАЖАЈ СРБА ЈЕ ПИТАЊЕ ОПСТАНКА

Марко С. Марковић, наш сународник који живи (преминуо 2012; прим. НС)
у „расејању”, на „Западу”, у Евроамерици,
29. јануара 1997. је, у Петроварадину, рекао:
„Српски народ је осуђен
да као нација буде уништен: осуђен је на смрт”.
Opširnije...

Ранко ГОЈКОВИЋ: Верски фанатизам или издаја Светих Отаца?

Толико је писано у последње време о окупљању православних архијереја на Криту (сматрам да се већина читалаца ФСК слаже да је неозбиљно овај скуп називати “Великим и Светим”), да верујем да је читаоцима већ помало и досадно читати о томе. Међутим, ствари су толико важне да о овој теми заиста треба да прође што шира “јавна расправа” и добро би било да се у њу јавно укључе и људи из Српске Православне Цркве који представљају апсолутну већину у СПЦ, а који имају сасвим другачије мишљење од појединих владика који су били присутни на Криту. У овом тексту задржаћемо се на два интересантна момента – на сам одлазак делегације СПЦ на тај скуп и неке коментаре поводом тога, и на излагање владике Захумско-Херцеговачког Григорија на самом скупу.

Opširnije...
Pretplatite se na RSS feed
Irish bookie Coral cbetting.co.uk location at United Kingdom

Категорије

Линкови

Локалне вести

Алати

О нама

Пратите нас

List with onlain bookmakersGBETTING