Menu
СВЕТИ САВА

СВЕТИ САВА

СВЕТИ САВА   Ко се...

Драган Марјановић: Србијанство и Косово

Драган Марјановић: Србијанство и Ко…

Како, гледано идејом срби...

ИЗЛАЗ ЈЕ У СУПРОТНОМ СМЕРУ – ПОУКА О СРБИЈАНСТВУ

ИЗЛАЗ ЈЕ У СУПРОТНОМ СМЕРУ – ПОУКА …

Појам „србијанство“ се ко...

Драган Марјановић: НЕ ВАЉА ДА КОСОВО ЧУВАМО ?! (ИЛИ – МОЋ СИМБОЛА)

Драган Марјановић: НЕ ВАЉА ДА КОСОВ…

Беше ли да је неко најављ...

Драган Марјановић: БОЖАНСКА ДИНАМИКА ТВАРИ ИЛИ ЕВОЛУЦИЈА

Драган Марјановић: БОЖАНСКА ДИНАМИК…

„И зато ће им Бог послати...

Ђорђе Ивковић: О ПОНОСУ И ЗАБЛУДИ

Ђорђе Ивковић: О ПОНОСУ И ЗАБЛУДИ

Иван Гундулић, вредан 5...

Радован Дамјановић : Срби су најстарији народ и лингвистика то доказује!

Радован Дамјановић : Срби су најста…

Гост емисије "Интервју" б...

Ђорђе Ивковић: КАКО УСПЕТИ У СРБИЈИ?

Ђорђе Ивковић: КАКО УСПЕТИ У СРБИЈИ…

Времена су уистину тешка,...

666

666

Чудан, али врло јасан зна...

Весна Веизовић: Кад материја поједе дух у души остаје амбис или како гинемо у информацином рату

Весна Веизовић: Кад материја поједе…

Св. Пајсије Светогорац: „...

Prev Next

СМС мафија: Чланови ДСС-а варали људе

Радио „Центар”, један од медија на коме су организовани лажни квизови и наградне игре којима је преварено и опљачкано 163.000 грађана Србије за око 32 милиона евра, у власништву је предузећа „РТВ Центар д.о.о. Београд“ које су основали поједини београдски функционери Демократске странке Србије.

Радио „Центар”, један од медија на коме су организовани лажни квизови и наградне игре којима је преварено и опљачкано 163.000 грађана Србије за око 32 милиона евра, у власништву је педузећа „РТВ Центар д.о.о. Београд“ које су основали поједини београдски функционери Демократске странке Србије.                                             

001

Сувласници радија "Центар" су Драган Томић, Дејан Чулић и Ранко Матијашевић. Директор те фирме је Зоран Сретеновић, бивши кошаркаш Звезде и Југопластике.

Томић, који је потпредседник Градског одбора ДСС Београд, бивши је директор “Колубаре”, хапшен је због малверзација у том предузећу и за то му се суди. Чулић је одборник ДСС у Скупштини Београда.

У Агенцији за привредне регистре се наводи да је он у новембру прошле године права управљања пренео на Милоша Бунића, који је иначе члан Извршног одбора ДСС Београда, као и Чулић. Матијашевић је директор Пословног простора “Вождовац”.

Станари из Устаничке улице, где је зграда у којој су просторије радио “Центра”, наводе да су виђали и Андреју Младеновића, председника београдског одбора ДСС, али он се нигде званично не води као власник.

Извор близак ДСС-у наводи да је ова станица већ одређено време дата у закуп.

002

Зоран Сретеновић, директор радио “Центра”, тврди да није члан ДСС, и истиче да се само води као директор и да не зна шта се тамо дешава.

- Од оснивања фирме фиктивно се водим тамо, и немам никаквих прихода од тога. Био сам тамо само једном кад су се отварале просторије - каже Сретеновић.

Лажни квизови су емитовани и на „Народном радију“, који нема дозволу за рад и програм емитује пиратски. На списку неовлашћених емитера, на фреквенцији 87,5 МХз, “Народни радио”, како је речено у РАТЕЛ-у, ради готово три године на територији Београда и емитује са различитих локација. Зато што није регистрован, није уписан и не зна се ни његов власник.

Запослени на ТВ “Соко” из Сокобање кажу да је једна приватна кућа из Београда закупила термине за емитовање квизова и наградних игара, али да је сарадња отказана, када се појавила сумња да се играње лажира.

Добривој Марински, власник РТВ “Сунце” из Аранђеловца каже да од 2008, од када су добили мишљење РРА и РАТЕЛ, квизови нису у њиховом програму.

003
- Тражио сам званично мишљење када смо конкурисали за дозволу и они су нам рекли да то није препоручљиво - каже Марински.

Видовњак није предвидео хапшење

Ухапшени власник телевизија “Дуга” и “Астро” Душан Морача је каријеру градио деведесетих година као видовњак и радиестезиста, који је у новинама прорицао будућност. Телевизују “Дуга” је основао 1997. и од првог дана, поред квизова, емитује народну музику, уз видовњаке и пророке. У пожару 6. априла 2000. који је избио у просторијама “Дуге” на 12. спрату погинула је радница Милица Простран, шесторо људи је повређено, а цела зграда изгорела. Против Мораче је годинама вођен судски поступак због изазивања пожара, али је ослобођен 2008. и након жалбе тужилаштва поступак је враћен на почетак, а до данас није завршен. Након поделе фреквенција, “Дуга” је почела да се емитује преко сателита и кабловског система јер није добила дозволу. Од краја 2007. седиТВште им је у Београду.

Радио "Центар": Закупац злоупотребио договор

Радио "Центар" је демантовао данас да је умешан у превару грађана.

"РТВ Центар д.о.о. основан је 2008, дозволу за радио емитовање, добио је 2009, а емитовање програма је започело у фебруару 2010. године. На програму радија је емитована само домаћа музика и информативни програм Гласа Русије у три термина. Радио "Центар" није имао никакве пословне ни финансијске аранжмане са јавним предузећима, установама и другим државним органима. Током 2012. године Радио центар је направио договор са предузећем МХЦ да за услуге коришћења њиховог предајника, МХЦ одржава техничке услове за емитовање програма. Власници и руководство радија нису дозволили нити на било који начин учествовало у креирању и организацији квизова и наградних игара који су у кратком року емитовани на програму радија. Злоупотребљен је договор о одржавању емитовања музичког програма, емитовањем садржаја без сагласности руководства Радио "Центра", саопштили су они данас.

 #onlinereporter

 

Poslednji put izmenjenoпетак, 30 новембар 2012 13:08
nazad na vrh
Irish bookie Coral cbetting.co.uk location at United Kingdom

Категорије

Линкови

Локалне вести

Алати

О нама

Пратите нас

List with onlain bookmakersGBETTING