Menu
СВЕТИ САВА

СВЕТИ САВА

СВЕТИ САВА   Ко се...

Драган Марјановић: Србијанство и Косово

Драган Марјановић: Србијанство и Ко…

Како, гледано идејом срби...

ИЗЛАЗ ЈЕ У СУПРОТНОМ СМЕРУ – ПОУКА О СРБИЈАНСТВУ

ИЗЛАЗ ЈЕ У СУПРОТНОМ СМЕРУ – ПОУКА …

Појам „србијанство“ се ко...

Драган Марјановић: НЕ ВАЉА ДА КОСОВО ЧУВАМО ?! (ИЛИ – МОЋ СИМБОЛА)

Драган Марјановић: НЕ ВАЉА ДА КОСОВ…

Беше ли да је неко најављ...

Драган Марјановић: БОЖАНСКА ДИНАМИКА ТВАРИ ИЛИ ЕВОЛУЦИЈА

Драган Марјановић: БОЖАНСКА ДИНАМИК…

„И зато ће им Бог послати...

Ђорђе Ивковић: О ПОНОСУ И ЗАБЛУДИ

Ђорђе Ивковић: О ПОНОСУ И ЗАБЛУДИ

Иван Гундулић, вредан 5...

Радован Дамјановић : Срби су најстарији народ и лингвистика то доказује!

Радован Дамјановић : Срби су најста…

Гост емисије "Интервју" б...

Ђорђе Ивковић: КАКО УСПЕТИ У СРБИЈИ?

Ђорђе Ивковић: КАКО УСПЕТИ У СРБИЈИ…

Времена су уистину тешка,...

666

666

Чудан, али врло јасан зна...

Весна Веизовић: Кад материја поједе дух у души остаје амбис или како гинемо у информацином рату

Весна Веизовић: Кад материја поједе…

Св. Пајсије Светогорац: „...

Prev Next

Драгослав Бокан: Све разумем, осим ЗГРАЖАЊА

Драгослав Бокан: Све разумем, осим ЗГРАЖАЊА

Овај непогрешиви знак опасног недостатка интелигенције и макар елементарног разумевања света у коме живимо ме увек изнова изненађује и обесхрабрује.


А згражања има, у неограниченим количинама, свуда око нас - као да баш ништа нисмо научили током свих ових година разноразних страдања.

Стално читам и слушам те пискаве гласиће непатворене глупости како уздишу и јадикују: "Замислите шта су урадили!", "Нећете веровати шта сам чула!", "Ово је да се човек прексрти и левом и десном руком!", "Драга моја, овога нема нигде осим код нас!", "Па, ово је незамисливо за нормални ум!", "Па ови политичари као да немају душу!", "Ја стварно не могу да верујем да је...", "Ма, ми смо стварно најгори на свету, јер само код нас...", "Па докле ће овако да нас киње и понижавају...?!", "То је за не поверовати!", "Боже, има ли Те?!"... и све томе сличне жалопојке (са све забринутим климањем и одмахивањем главе "у неверици", скупљањем усана као да су управо прогутали лимун и обавезним цоктањем).

То вам је као када бисте лопову кога затекнете како вам обија стан изненађено рекли: "Па ви сте лопов?!", уз додатак: "како вас није срамота да то радите? Знате ли ви уопште, младићу, колико је требало поштеног рада и одрицања да бисмо скупили то нешто уштеђевине коју ви сада износите?", или када би девојка у сред бруталног силовања почела да јадикује: "Како ти није жао, човече? Па ја имам момка коме сам се обећала, а ти ме обешчашћујеш и третираш као да сам обична курва! А могу сестра да ти будем! Како можеш то да ми радиш?! Престани!!!", или када би ухваћеног шпијуна онако блескасто "изненађено" упитали: "Знаш ли ти да је ово што радиш највећа срамота за тебе, који си за смрдљиве паре продао и издао своју  земљу и свој народ?! Јудо!"...

Нема места никаквом чуђењу због зла на које наилазимо на свом животном путу.

Можемо да се ту и тамо НА ТРЕНУТАК тргнемо изненађено, ако нас изда или разочара баш неко веома близак - али је стварно бесмислено и недостојно озбиљних људи да се увек изнова "невиђено запрепастимо" као стидљиве и неискусне шипарице (ако такве још увек постоје) због тога што убице убијају, разбојници краду, силеџије бију, силоватељи силују, глупани "изваљују" глупости, а политичари лажу и себично истерују своју "правду" (и, наравно, корист).

Против зла се бори, на њега и његове понуде и мамце се не пристаје, али му се никада не треба ЧУДИТИ, јер је природно (исто колико и одвратно) и логично (исто колико и ненормално).

Понављам, ЧУЂЕЊЕ ЈЕ, НАЈЧЕШЋЕ, САМО ЗНАК НЕЧИЈЕ НЕИЗЛЕЧИВЕ ИНФАНТИЛНОСТИ и "нојевског" (са све главом забијеном у песак, дубоко испод сасвим отккривене стражњице) односа према животу и свету око нас.

Да не спомињем како се "чуђењем" често и потпуно испразни сва наша витална енергија и закономерно долази до (још много глупљег и опаснијег) синдрома "разочарења", чиме се онда пада у "малодушност" и, на крају, коначни престанак отпора злу (пошто је "све ионако узалудно" и "сви су они исти")...

Размислите о овоме.

Није згорег.

Poslednji put izmenjenoпонедељак, 30 децембар 2013 08:11
nazad na vrh
Irish bookie Coral cbetting.co.uk location at United Kingdom

Категорије

Линкови

Локалне вести

Алати

О нама

Пратите нас

List with onlain bookmakersGBETTING