Menu
СВЕТИ САВА

СВЕТИ САВА

СВЕТИ САВА   Ко се...

Драган Марјановић: Србијанство и Косово

Драган Марјановић: Србијанство и Ко…

Како, гледано идејом срби...

ИЗЛАЗ ЈЕ У СУПРОТНОМ СМЕРУ – ПОУКА О СРБИЈАНСТВУ

ИЗЛАЗ ЈЕ У СУПРОТНОМ СМЕРУ – ПОУКА …

Појам „србијанство“ се ко...

Драган Марјановић: НЕ ВАЉА ДА КОСОВО ЧУВАМО ?! (ИЛИ – МОЋ СИМБОЛА)

Драган Марјановић: НЕ ВАЉА ДА КОСОВ…

Беше ли да је неко најављ...

Драган Марјановић: БОЖАНСКА ДИНАМИКА ТВАРИ ИЛИ ЕВОЛУЦИЈА

Драган Марјановић: БОЖАНСКА ДИНАМИК…

„И зато ће им Бог послати...

Ђорђе Ивковић: О ПОНОСУ И ЗАБЛУДИ

Ђорђе Ивковић: О ПОНОСУ И ЗАБЛУДИ

Иван Гундулић, вредан 5...

Радован Дамјановић : Срби су најстарији народ и лингвистика то доказује!

Радован Дамјановић : Срби су најста…

Гост емисије "Интервју" б...

Ђорђе Ивковић: КАКО УСПЕТИ У СРБИЈИ?

Ђорђе Ивковић: КАКО УСПЕТИ У СРБИЈИ…

Времена су уистину тешка,...

666

666

Чудан, али врло јасан зна...

Весна Веизовић: Кад материја поједе дух у души остаје амбис или како гинемо у информацином рату

Весна Веизовић: Кад материја поједе…

Св. Пајсије Светогорац: „...

Prev Next

Драгослав Бокан: ПАПА И ПУТИН

Драгослав Бокан: ПАПА И ПУТИН

Харизматични римокатолички папа Франсиско (Франческо, Фрањо...) Први изјавио је, без пардона, како је руски председник Путин „једина особа која данас може да заштити хришћане широм света“, пише француски недељник LeJournalduDimanche“ („JDD“, „Журнал диманш“).

То је прави пример велемајсторског мета-политичког, стратешког потеза премудрог и прелукавог језуитског васпитаника, окренутог мисији на Исток.

Ватикан је новим папом добио оно што је вековима чекао: свежу крв, нов дух, надмоћну интелигенцију, визионарски поглед на ствари, „нову осећајност“ и напросто фантастичан осећај за актуелни тренутак.

Папа Франсиско је за римокатолички свет важан колико и председник В. В. Путин за Русију и читав „нео-византијски Комонвелт“ (укључујући ту и нас, Србе).

Њих двојица и јесу једини заиста „озбиљни играчи“ на већ одавно суженој шаховској табли света, са порушеним и сломљеним фигурама на обе стране.

Црни и бели краљ, са моћима и покретљивошћу „шаховске даме“, кључне фигуре на дрвеном попришту од 64 једнака квадратна поља.

Шеснаест година старији од свог руског супарника, језуитски папа је љубитељ (и познавалац" Хелдерлина и Достојевског, савршеног укуса и невероватне енергије, креативно супериоран над свим својим претходницима и искусно опремљен посебним вештинама (и пропагандним техникама) заводљивог придобијања неистомишљеника и, чак, дојучерашњих противника.

Његове изјаве, проповеди, енциклике, предлози, акције и потези су (са изузетком проблематике „канонизације блаженог Алојзија Степинца“) право ремек-дело врхунског маркетинга - чија је снага у невероватној смелости, неочекиваности и уверљивости онога што он ради и живи.

Скроман, солидаран, племенит, далеко од сваке (очекиване) помпезности, спреман да се понизи и пред просјацима и душевно оболелима, отвореног погледа и са духовним моћима које на Западу нико није имао још од времена великих средњовековних папа и теолога (попут Григорија Великог, Лава Првог, Урбана Другог... али и Франческа из Асизија, Доминика Гузмана, Алберта Великог, Јована од Крста, Бернара од Клервоа...).

Познат као „кардинал сиромашних“, будући папа је све време напредовања ка месту првог човека Ватикана, живео у изнајмљеним и јефтиним становима, возио се јавним превозом и просто саблажњавао своју бискупску и кардиналску браћу оваквом (у модерно време на Западу незабележеном) аскетском скромношћу.

Непријатеља морате пажљиво анализирати и нипошто га не смете потценити, јер јер то, истог тренутка, постаје почетак вашег неизбежног краја и пречица ка поразу.

Зато је важно видети каква опасност све прети од једног овако супериорног, храброг, савршено утренираног и талентованог противника, попут Хорхеа Мариа Баргоља, који је своје завете исусовачком („језуитском“) реду положио 22. априла 1973. у Шпанији, а затим, четири деценије касније, 13. марта 2013, године засео на моћни трон ватиканског „Светог Официја“ - као први "црни папа" (језуита) у историји западне Цркве.

Он боље од свих других на Западу разуме и осећа значај путиновске (контра)револуције и свох друштвених (а не само политичких) реформи које из ње неизбежно настају. И почео је са својом акцијом приближавања противнику, право према лицу свог страха.

Видећемо шта ће се даље дешавари са папом који све разуме и схвата, као да увек има уз себе бритку памет дјавољег адвоката, вешто прерушеног Непоменика.

Срећом, ни Путин није од јуче. Па ће ту бити вештих џудо захвата и узвратних удараца, полуга и доминације.

Али, биће то „добра борба“, достојна оваквих супарника.

Poslednji put izmenjenoчетвртак, 11 фебруар 2016 03:24
nazad na vrh
Irish bookie Coral cbetting.co.uk location at United Kingdom

Категорије

Линкови

Локалне вести

Алати

О нама

Пратите нас

List with onlain bookmakersGBETTING